Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 
Bästsäljare
Dragonfly Dragonfly
225.00kr  
Amity Autumn Amity Autumn
50.00kr  
Zebra Zebra
50.00kr  
Courier** Courier**
187.50kr  
Freedom * Freedom *
100.00kr  
Freedom Freedom
100.00kr  
Freedom * Freedom *
100.00kr  
Envoy Envoy
187.50kr  
Freedom Urban tree* Freedom Urban tree*
150.00kr  
Freedom Urban tree Freedom Urban tree
150.00kr  
 
Utvalda
 

Om oss

Bär en väska för frihet och rättvisa

Varje väska från Freeset Bags berättar en historia om en kvin­nas resa till frihet. Kvinnan har ofrivilligt, genom att bli såld, lurad eller som sista utväg för försörjning, hamnat i det mest ökända distriktet i Calcutta. Där har hon sålt sin kropp till män som varje kväll besöker distriktet.

 

Hopp om en ljus framtid

Genom att bli anställd i Freeset Bags har hon nu fått en trygg inkomst och sin värdighet tillbaka. Tillsammans med sina 160 kollegor kan hon börja hoppas på en framtid där hennes barn och barnbarn slipper arbeta på gatan. Hon får lära sig att läsa och skriva så att hon kan hantera enklare pappersarbete och obehindrat röra sig i staden. För första gången kan hon läsa vad som står på skyltarna vid busshållplatserna.

 

Freeset Bags

Företaget finns till för människors skull. När fler väskor säljs kan fler utsatta kvinnor anställas. Idag finnns 160 personeranställda och delägare i affärskollektivet.

 

Ekologiska väskor i flera modeller

Det är dessutom starkt och väger lite. Väskorna finns i olika modeller – bärkassar, tyg­kassar, portföljer och handväskor. Väskorna är gjorda av jute (säckvävsliknande material) och vissa är fodrade med bomull. Jute är ett miljövänligt material. Det är under hela processen fullständigt ekologiskt nedbrytbart och odlas till största delen lokalt i Gangesdeltat.

 

Vilka är vi

Vi ingår i ett nätverk av återförsäljare runt om i världen. Nätverket i Sverige består av ideella organisationer, affärer, och enskilda som på olika sätt stöder arbetet med att hjälpa människor till ett nytt liv. Väskorna importeras till Sverige via Lidenia handelsbolag, som arbetar mot människohandel och är grossist för Freeset Bags i Kolkata, Indien.

 

Vi vill stödja alla organisationer som arbetar för rättvis handel, människors bästa och mot människohandel och därför säljer vi även annat material i butiken som ligger i vårt intresse.